mandag 2. november 2009

Det nærmer seg avreise....Okay da, ett halvt år igjen

Det har rukket å bli november og i hvert fall for den ene halvparten av reisefølget begynner mørketiden å nærme seg. Noe som betyr at antall timer med sollys faktisk blir lik null og dette gjør det ikke umulig, men det gjør at dørstokk mila blir litt for stor til at man drar ut og padler i tide og utide. Men en eller annen tur i kajakken skal vel undertegnede klare å få til i løpet av denne litt kjipe årstiden der det er mørkt og vått før snøen igjen dekker våre fjell og daler og i hvert fall gjør det mulig å gå på ski.

Men vi benytter tiden godt i prosjektet. Laurence har vært i Sverige og kjøpt seg ny kajakk. Boreal Design Saguenay ble innkjøpt. Denne har blitt fortollet inn og alt er i skjønneste orden, bortsett fra Laurence sitt forhold til tollvesenet som muligens hadde endt i voldelige opptøyer på Svinesund om ikke min kjære søster og Laurence sin kjære datter Marit hadde vært med som ”støttekontakt”. Jeg må nok innrømme at for vanlig dødelige folk kan nok møtet med tollvesenet være ytterst frustrerende og virke som noe ekstremt tungrodde greier. Men som jeg sa til Laurence: Det koster å ha ett sosialdemokrati :-) Så smilet dere ser om min blide fars munn forsvant flere ganger etter å ha svingt inn på rød sone på Svinesund. Men nå er smilet tilbake og både Marit og pappa gleder seg til å se tilbake på opplevelsen med tollvesenet når de får det litt på avstand.
Men altså bildet viser far sin nye farkost, pakket i plast og klar for hjemfrakting fra Sverige. Saguenayen bak ble også innkjøpt og plassert på taket av bilen til pappa, for den skulle Lars Verket kjøpe seg. Lars lanserer i dag sin tredje padleguide. Så nå er begge Agder fylkene og Telemark samlet mellom, ja seks permer faktisk. Sjekk ut http://www.padleguiden.no/ for å kjøpe deg disse herlige og inspirerende og ikke minst meget nyttige padleguidene dersom du har tenkt deg på padletur langs sørlandskysten til sommeren.

Og når dette legges ut er det ett halvt år til vi skyver våre fullastede kajakker ut fra Sjølund fjæra i Tromsø og setter oss godt til rette for over 2000 kilometer i kajakken. Å herregud som vi gleder oss. Bare denne mørke høsttiden her oppe kan bli ferdig :-)


På dette siste bildet sees den stolte kajakkeier og den blide svenske selgeren Tomas ved Orust kajakcenter. Orust Kajak er ett flott padlecenter som vi kan anbefale for alle padlere. En ting er at man får god service og slikt, en annen og viktigere ting er at det ligger i ett eldorado for padlere.

3 kommentarer:

  1. Jammen Magnus...den har jo så vidt begynt! Har du ikkje lært dæ å kose dæ m mørketia åsså? KAKAO Å KVEITEBOLLA!

    SvarSlett
  2. Dette må komme i Norge rundt, for det er jo Norge på langs.Grabba Senior! Hilsen Svein Hauge

    SvarSlett
  3. Gratulerer til far Østlie med valget av en veldig, veldig god kayakk for seige langturer. Jeg padlet en Boreal Design Saguenay fra harstad til Bodø sist sommer, og det var en fornøyelse å krysse Ofotfjorden, Tysfjorden og Folda i denne drømmen av en farkost. Hvilken skute i bølgene!!! Da får det heller være at den blir litt langsom, men så er vel ikke hensikten med turen å sette fartsrekord. Lykke til med forberedelsene og god tur når den tid kommer!

    SvarSlett