søndag 27. september 2009

Mange meter med kart, blir enda flere kilometer med distanseSiste helg i september ble brukt til ett planleggings, slæsj, Dream Theater konsert, helg sørpå. Laurence hadde fått lånt flere titallskilo kart av vår kjære venn Jan Terje Finstad, en havets mann med kart og visdom over de fleste steder langs Norges kyst.
Stoler og bord måtte flyttes på for å få plass til alle oversiktskartene fra Tromsø til Tønsberg, og til slutt ble gulvet fra langt uti gangen til langt inni stua, bedekt med kart. Kanskje ikke det vakreste gulvbelegget som finnes, men i våre øyne rommet stuegulvet nå utrolig mange kommende dager med sol, vind, bølger, solnedganger, soloppganger, mer vind, enda mer sol, masse latter og sikkert noen skikkelig skumle bølger. Aldri synes jeg gulvet til mor og far har vært renere eller penere enn nå. Jeg kjente det prikke i fingertuppene, jeg kjente det klø i ryggen, jeg kjente jeg boblet over av pågangsmot og reiselyst, og på pappa sine uttalelser og hans oppførsel som rommet høye hyl og romlende brøl, skjønte jeg at han hadde det på samme måten.
Siden dette bare var oversiktskart gikk vi ikke i dybden, men bare skaffet oss en oversikt over hvor vi måtte "uttaskjærs" og hvor vi kan gå i smulere farvann. En ting som ble klart, var at vi har mange utfordringer foran oss, men vi kommer til å vokse på dem alle og tilslutt er det ingenting som vil være en umulighet.
Senere på lørdagen dro jeg på Dream Theater konsert i Oslo Spectrum. Oooooo hvilken opplevelse. Rock on, sier nå jeg da.... Så med Dream Theater som soundtrack vender jeg snart nesen nordover mot våt høst og snøfull vinter. Men jeg gjør det med glød og glede inni meg for jeg gleder meg så inderlig til å få vann under kajakken i begynnelsen av mai. Avreisedag er satt til 2.mai, slik at vi rekker å gå i tog den 1.mai i Tromsøs gater!!!!!

1 kommentar:

  1. Oæææææ kor kult! Dåkker e nåen skikkelige sprækinga!

    SvarSlett