fredag 11. desember 2009

Pokkers tulle årstid

Ja ja, julen kryper nærmere og nærmere for hver dag som går. Og gatene er fulle av julelys og julesang og Jagland sin Julenisse Obama har gjestet landet og delt ut julegaver til fiffen i storbyen. Men allikevel så er det bare vas her oppe.

Altså jeg mener nå skulle vi jo alle tatt frem skiene våre. Smurt dem med blått, fylt termosen, tatt med kakao eller toddy og kommet oss ut i mørket og kost oss under nordlyset eller fullmånene. Men neida. Nå regner det uttafor her altså. Regner. 11. desember!!!! Tror vel ikke jeg skal hive det på kontoen for global oppvarming, men altså det regner…. Jeg blir så eitrandes forbanna altså.

Skulle vært på Altevatn denne helga. Med pulk, ski, hunder og god kompis. Men neida, her sitter vi å blir regnet ned. Nå skal det nevnes at det ikke bare er dårlig vær som har hindret oss i å dra på tur. Pandemien Svineinfulensa har gjort sitt til at vi utsatte turen. Stian som hadde tatt vaksinen blei syk, så da blei ting litt utsatt og sånt. Så vi tar turen på nyåret. Men det betyr at jeg mistet to av de tre siste planlagte teltovernattingene mine dette året.

Men altså det regner, alt er vått og grått og litt trist, men man kan da ikke sutre av den grunn. Så jeg har lagt min sjel i å begynne med Geocaching og det har vært meget vellykket. Har opprettet bruker (to ganger faktisk) og jeg har lastet ned noen cacher til PCen min. Og når jeg da endelig har skjønt at min GPS (Satmap Active 10) faktisk kommuniserer med PC har jeg lastet noen cacher over på GPSen min og tatt den med ut naturen og funnet noen cacher. Og det har vært overraskende morsomt.

Er blitt veldig fornøyd med GPSen min altså. Lett og bruke. Gode kart og den kommuniserer med PC. Så sist helg (mens den enda var kaldt og flott her oppe) var jeg på jakt etter to cacher inne i Tromsdalen. Jeg fant den ene. Og det er faktisk veldig morsomt å gå å se på GPSen og se at jeg kommer nærmere punktet hvor noen har lagt ut en boks, og at jeg etter lit leting faktisk finner boksen og kan skrive meg inn. Sto der med GPSen som viste punktet klart og som viste at jeg sto over punktet og jeg måtte bare bøye meg litt ned, flytte en liten stein og der var den. Nøyaktig på punktet. Fascinerende.

Så kjære lesere, i denne teksten er det to anbefalinger: test ut geocaching (lær mer på http://www.geocaching.com/) og kanskje viktigst: Skal du kjøpe deg en GPS, kjøp deg en Satmap Active 10. Ikke tro det som står i testene om at den ikke kan ”snakke” med PCen din, den kan det faktisk. Sjekk mer ut på http://www.satmap.com/eller på http://www.satmapnorge.no/. Den norske siden er akkurat blitt relansert og blir bedre for hver dag. Men også her må du ikke la deg skremme av at det ikke noe sted står at den kan snakke med PCen din, for det kan den. Jeg har lagd ruter for hele sommerens padletur på PCen og overført til Satmapen. Håper Satmap Norge snart klargjør det på sine sider, og får jeg muligheten til å gi dem den tilbakemeldingene skal jeg gjøre det. Kartene som brukes i Satmap er også glimrende. Og de er lette å bruke og ikke minst velkjente (det er de vanlige turkartene).

Så jeg tror jeg lar det ligge der. Det regner ute, men går helga slik jeg håper den skal gå, blir det noen cacher i morgen samt en natt i telt sammen med min kjære fra lørdag til søndag….

2 kommentarer:

  1. Pepperkake Magnus. Sjokolade å parsiman. SVINEKAM ME SPRØ SVOR. Du klare vel å navigere dæ gjenna regne. :)

    SvarSlett
  2. Så du også er bitt av geocachingen. Joda, jeg har värt med på noen leteturer her og der jeg også sammen med Jon Harald. Blant annet to sök i Sveits uten treff og to i Frankrike uten resultat der også. Men det var det her med den rette GPS'en da....

    SvarSlett