lørdag 3. juli 2010

Mot kjente trakter og folk - Dag 54

Vi startet dagen med to timer tåkepadling. Det gikk kun på GPS og kompass. Fra Hærholman til Ny-Hellesund. Der svingte jeg innom den gamle toillbua og fikk greie på at min læremester i juridiskmetode og forvaltningsrett vsar på ferie. Så etterhvert satt vi å hadde lunsj sammen med Karianne Løken og hennes datter Kaija. Ett riktig så trivelig gjensyn. Det skal også nevnes at vi ble invitert in på frokost med egg og bacon, men da var vi forsynte på vår egen lunsj, så vi takket høffelig nei takk. Men takk for invitasjonen.

På vei ut Olavsundet møtte vi en kajakkpadler som startet med å spørre "er det far og sønn?" noe vi kunne bekrefte. Og før begge disse møteen hadde en ukjent mann i en liten båt kjørt opp til oss mens vi padlet inn til Ny-Hellesund og spurt om vi ville ha en kopp kaffe...Å endelig var vi på sørlandet, min favoritt landsdel.

Tåken hadde nå lettet, men det regnet og var grått helt til vi kom gosdt inn i Vestergapet. Svingte innom Terneviga der jeg bodde i båt i noen år og hilste på en gammel båtnabo som var i båten. Forsatte inn mot Kristiansand på den gamle "padleruta" mi til jobb når jeg bodde der. Det meste var som det hadde vært og det føltes godt å se Kristioansand stige opp foran oss.

Og inne i fiskebrygga sto Harald og Kari og ønsket oss velkommen. Og sannelig var det flust av ferierende folk der som klappet og gipspet når Harald fortalte alle at vi hadde padlet fra Tromsø. Og Kari sto med 10 store Japp til oss. Tusen tusen takk.

Kajakkene ble plasseret i kajakkklubben og vi ble tilslutt enige med oss selv i å tilbringe natten hos Harald og Kari. God mat og hyggelig samvær og noen gode kamper fra fotball VM ble det.

Klokke har nå blitt nok, og jeg må avslutte for i dag. Skal opp og videre imorgen. Å Kristiansand, du herlige by - jeg kommer tilbake....
Karianne og Kaija kom til Kapelløya for å invitere oss til frokost, men vi var mette på brødskiver allerede gitt.
Endelig ved fiskerbryggai Kristiansand, og i Kristiansand er det jo alltid fint vær, så også idag...når vi kom i hvert fall...Godt mottatt av Harald og Kari og andre sommerturister ble vi. De fleste skjønte vel ikke hvorfor Harald løp rundt med flagg og ari tok masse bilder, men det forklarte Harald så da ble det applaus og store greier.Verdens koseligste kjøkken, og verdens beste.....:-)

1 kommentar:

  1. Kristin M. Rosen4. juli 2010 kl. 00:19

    Gratulerer med en utrolig bragd!!! Dere har ingen respekt for hva man kan klare tydeligvis? Sommerhatten av for det, og vel hjem, som vi sier :-)

    SvarSlett