søndag 4. juli 2010

Ni timer surf med lunsj i Blinleia - Dag 55

Så sa jeg nok en gang farvel til Harald og Kristiansand og lurte nok engang på hvorfor jeg drar fra denne flotte byen? Denne gangen var svaret enkelt, for jeg skulle jo til Tønsbarg. Og det kunne virke som om vi skulle komme dit i løpet av dagen gitt.

For etter å ha kosepadlet oss forbi Dvergsnestangen, passert Stokken og sett inn mot Skippergada bar det over Kvåsefjorden. Og hei hvor vi raste avgårde. Ble dyttet fremover og hadde noe råe surfer. Jeg satt og padlet oig sjekket farten på GPSen og lå i over ni km/t da jeg ble var ett eller annet på min høyre side som kom lydløst men i en helvetes fart forbi. Jeg skavtt helt til jeg skjønte at det var fattern som raste forbi. Og slik gikk det, han surfet fobi og jeg surfet forbi.

Vi kom inn i Ulvøysund og så sjøbuene fra Sørlands-is boksene før vi padlet videre, og tempoet var det samme. Så vi bestemte oss for å holde oss mest mulig uttaskjærs. Og det gjorde vi helt til vi ble tatt igjen av en herlig liten snekke med sånn ordentlig båtlyd. Mannen i snekka så på oss og jeg så han grep etter "gassen" for å slakke av på farten for å prate litt. Jeg sier hei og pappa tenkte at ja da får jeg vel si hei jeg også. Og det er da han sier hei han ser to eller tre ganger ekstra på denne mannen. Som viser seg å være Einar Borgmann fra Revetal.Stor gjensynsglede og masse høye rop og latter ble det. Einar og kona Ellen var på hytta i Høvåg og hadde lagt igjen enn kommentar på bloggen i morgentimene uten at vi hadde lest den. Så det var bare dyktig detektivarbeid av EInar og litt flask som gjorde at han så oss.

Og vi takket jo ikke nei til en lunsj invitasjon der midt ute i det ruskete havet. Så vi måtte legge om kursen litt men det var verdt det. For på land ble vi tatt i mot av Ellen og av hennes mor og vi ble geleidet opp til hytta med best utsikt i hele Blindleia. Og her fikk vi ferkst brød, ordentlig kaffe og hyggelige samtaler. Utrolig kjekt og utrolig moro.

Men etter to timer var vi atter ute på medvindsbølgene og raste videre. Forsatt surfet vi fortere enn vi noensinne hadde gjort og vi måtte etter halvannen time ta en liten pust i bakken, eller pust på holmen som det vel heter på surfespråket, og for å finne ut om vi skulle forsette videre eller om vi skulle kaste inn håndkleet. Men vi hadde lite å kaste inn, så vi delte en Japp og forsatte i rasende tempo forbi Homborgsundfyr og oppover mot Grimstad.

EN liten lunsj til ble nydt før siste del og vi kom til Vaholmen rett øst av Grimstad i åttetiden. Da hadde vi vært underveis siden kavr over ni, hatt pause i tre timer og endte opp med 56 kilometer. Og det ga oss ett snitt på sju km/t.

Og på Vaholmen var det flott. Stor gresslette og lekkert å legge til. Vi har nå begynt å bruke Lars Verket sine herlige padleguider. Utrolig kjekke og nærmest ett must for padling langs "hyttekysten". Skal du på dagsturer eller på lengre overnattingsturer vil vi anbefalle disse praktbøkene, stappet fulle av forslag til leirplasser og annet. Så imorgen padler vi videre og under lunsj nummer to sjekker vi boka og finner teltplasser vi kan nå i løpet av siste økta.

Værmeldingen i morgen sier at vi forsatt skal rase fra bølgekam til bølgekam så vi gleder oss. Og jeg skal atter sove godt, for jeg har fått nytt liggeunderlag....ooooo lykke!!!Avreise fra KristiansandMannen i snekka har blitt identifisert,Det Borgmann ikke ser fra hytta er egentlig ikke verdt å seg :-) Nydeliog stedDette bildet heter "Mono i stereo" for de av dere som ser og tar den :-) Padleguiden er ett lekkert hjelpemiddel for kajakkpadlere.

2 kommentarer:

 1. Fantastisk og inspirerende å følge dere dag for dag! Her leses bøkene til Lars hver dag - legger ut fra Bamble og sørover for noen dager på tirsdag. Om dere ikke allerede er forbi kan vi vinke i forbifarten. ~andersjolstad

  SvarSlett
 2. Hei Magnus og Laurence !
  Så store opplevelser i verdens minste båt ! ! !
  God tur videre mot stadig blidere kyster!

  Hilsen Svein

  SvarSlett