tirsdag 8. juni 2010

Et snev av kjendistilværelsen i Kvenvær - Dag 29

Idag har vi kjent litt på kjendistilværelsen gitt. Etter at lokalavisen skrev om oss igår ble papsen idag gjenkjent da vi handlet på lokalbutikken i Kvenvær. "Er det kajakkpadlerne?" og det kunne jo pappa svare bekreftende på der han sto i tørrdrakt og handlet. Og andre kunder snakket til oss og kjente oss igjen fra avisa. Artig og morsomt.

Men livet som kjendis ble kort for vi padlet jo videre ganske raskt. Vi hadde kommet oss avgårde litt etter åtte etter en litt i overkant aktiv natt. Aktiviteten skyldtes den meksikanske gryten vi hadde kost oss med kvelden i forveien. Den blei litt i kraftigste laget viste seg, og er fra nå av bannlyst i stormkjøkkenet på denne turen. SOm pappa sa; hvordan lukter det i mexico mon tro....

Vi padlet langs Hitras vest side med kursen mot Kvenvær. Når vi kom dit trodde vi at vi hadde padlet for langt gitt, for der var det flere tyske enn norske biler. Alle snakket tysk eller polsk oig hadde fiskestenger i umidellbar nærhet. Men som sagt vi fikk kjendisstatus og handlet litt mat så vi var fornøyde. Og turen bar videre til lunsj nummer en. Denne ble nydt i nærheten av Hernes. Solen skinte og kamerabatteriene mine ble ladet opp med solcellepanelet.

Derfra gikk turen mellom holmer og skjær før vi la ut på kryssingen mellom Hitra og Smøla. Og samtidig som vi passerte fylkesgrensen hadde vi padlet 1000 kilometer siden vi forlot Tromsø. Dette ble feiret med kornlunsj ved Vikan på Smøla. Møre og Romsdal er vårt femte fylke så vi plukker dem en etter en. Overfarten mellom Hitra og Smøla bød på noen store havdønninger som virkelig var morsomme å padle i. I bunnen av de største dalene forsvant også fjellene inne på øyene mot fastlandet og de var på 900 meter og vi var ikke mer enn 20 kilometer unna....

Vi passerte Tyrholmenfyr og satte over mot Storøya utenfor Stabblandet. Her fant vi ei vik med masse sauebæsj og søppel men også en stor nok gressflekk for "Villa Hilleberg" fikk plass. Nå er turens til nå beste middag fortært og vi gjør oss klare for nok en natt i telt. Kilometertelleren stoppet i dag på 50 kilometer, og Kristiandsund lokker ikke så langt unna. Den premierte middagen besto av stekte pølser, masi, tomatbønner og potetmos lagd med fløte...håper natten blir roligere enn etter mexicanskgryte...men jeg har min tvil.Fattern blir bare barskere og barskere.mellom to holmer med de høye fjellene innenfor dit vi skulle i bakgrunn.SSelv barske pappaer blir trøtte, så papsen tar en liten powernap mens jeg sjekker navigasjonen.Men paspsen blir barsk med skjegg, ligner jeg mer og mer på smørbukk...Sannelig fikk jeg besøk på kontoret idag.....Bildet er manipulert.

2 kommentarer:

  1. Hei. Ser du skriver Kvenvåg. Tror nok det er Kvenvær du mener. God tur videre. Stor respekt for dere.

    SvarSlett
  2. Nå nærmer dere dere "mitt" område; Fjørtoft, Remøy, Stadt, bare gøye ting.
    Harald

    SvarSlett