torsdag 10. juni 2010

Takk Hustadvika. Du var tøff men real - Dag 31

Ja da har vi hatt to dager i Møre og Romsdal og vi må si at her er det vakkert altså dere. Vi nevnte Sveggen og Sveggsundet igår. Idag har vi passert flere steder av samme kaliber. Langøysundet og Sandøysundet og vi har sett flere steder som virkelig er flotte. Husene er godt vedlikeholdt og lukker du øynene og "siler" ut lyden av biler og slikt, klarer vi nesten og sette oss tilbake til en tid da alle bryggene og sjøhusene yret av liv. Den gangen livsnerven ut til disse stedene helt ytterst i havet var båter og båttrafikk. Lukker vi opp øynene og ørene igjen ser vi nå tidens åresystem og livsnerver her ute - bruene. Vi har på turen padlet under hundrevis av bruer. Noen store, noen små. Noen til samfunn med mange mennesker, noen kun til steder med noen få gjenboende. Det er herlig å sitte sånn og se at vi faktisk ønsker å ha folk boende her ute. Og det dukker opp store industribygg og det er industri her ute.

Pappa lanserte i den forbindelsen en ide om å padle turen om igjen, denne gangen i en dobbelkajakk med Siv Jensen som medpassasjer. Og la henne med selvsyn se at det er meget bra samferdsselspolitikk i Norge. Vi to i kajakkene våre er skjønt enige om at det finnes viktigere ting enn firefelt motorvei inn til storbyene. Ja ja, nok om det. Men altså dere, vi skulle så gjerne ha fått dere til å se det vi har sett på denne turen. Norge er så utrolig vakkert og har så mye å by på.....

Men ja, vi skulle forsere Hustadvika idag vi og var jo litt spente på hvordan det skulle gå. Det er jo mang en historie om dette havstykket så vi hadde stor respekt for det forestående. Først fikk vi handlet på Langøyneset og kost oss i de overnevnte sundene, før vi ga oss i kast med dette Hustadvika. Og nok engang har vinden blåst vår vei og bølgene like så. Men vi hadde dem litt på tvers i perioder og bølgene var store og bruste de altså. Og sannelig var det grunner over alt. Men vi navigerte oss frem og suste mellom holmer og skjær. Vi hadde nok forholdene med oss og takker for det. Kom oss til Bud og smulere farvann.

Når vi passerte videre slo det oss at vi skulle ha brukt tredve år på denne turen for å få med oss alt som er mulig å oppleve.

Vi peilet oss inn mot Gossa, men så i det fjerne en grønn slette og valget å gå inn til Ytre Harøya og slå opp leirplassen der.

Og idag er det altså en merkedag. Ikke bare er Hustadvika passert, men dette er også første dagen vi tok av oss tørrdraktene og også undertøyet før vi tok på oss buksene. Ja jeg til og med spradet litt rundt i bare boxeren. For sola varmet skikkelig. Når man går sånn halv naken får man også status på kroppsfassonegn og mens jeg er kritt hvit og bitte litte granne mindre, er fateren like hvit men betydelig innsnevret rundt livet....

Men sånn går det når man for andre dag på rad padler 43 kilometer.

Vi takker for invitasjoner til Fjørtofta, men vi tror nok kursen blir litt inenfor der i morgen, men speid gjerne etter oss med kikkert.

Ingen bilder idag pga lite batteri på PC

7 kommentarer:

 1. Hva med Askim, kommer dere forbi der? Ned Glomma, liksom?

  SvarSlett
 2. Fint å følge dere på turen med bilder og fine fortellinger. Velkommen til Fjørtofta en annen gang.

  SvarSlett
 3. Magnus, ref.setningen "vi skulle så gjerne ha fått dere til å se det vi har sett på denne turen", Visst du tror at du IKKE skal ha foredreg om denne turen for Stormgjengen (m/fler)i form av flotte bilder og kommentar til på Flyt f.eks. så tar du virkelig feil altså;-) Vi hilser dere fra Stormgjengen, dere er samtaletema på våre faste turer, stå på - dere "fosser" jo av sted mot Tønsberg.(skal bli moro å se om dere klarer å stoppe der..hehe..)

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Samtaletema under Torsdagspadlinga til Havpadlere i Tønsberg også, fikk lagt ut en link til bloggen deres for en stund siden. Ref innlegg til Frode: kanskje vi kan plage han far sjølv med en liten "orientering" ved en passende anledning?

  SvarSlett
 6. Ble tipset av Arvid, min Grenader- og Birken- kompis i mange år.
  Tøff tur dere tar! Er spesielt imponert over dag 33 med spontan eskimorulle. Jeg greier'n av og til under kontrollerte forhold, men sånn på styrten, da gitt!

  Ole knirkebeiner

  SvarSlett
 7. Til alle de som ferdes i fjell og på hav, så viser gårdagens kloke og fornuftige avståelse av Stad-runding hvor viktig det er å spille på lag med og ikke mot naturkreftene. Vi tar også lærdom av denne padleferden med de gode opplysningene krydret med lun humor, og fremfor alt det gode samarbeid mellom far og sønn
  Arvid (ikke anonym, men det var det eneste feltet jeg fikk inn "kommentar" på).

  SvarSlett