lørdag 15. mai 2010

Forsatt sol og flattvannspadling - Dag 5

Vi våknet godt utvilte klokken ti på sju. Spiste vår frokost og pakket ned leiren. Trond kom for å vinke oss farvel (og ta med søpla, takk nok engang Trond). Avreise klokken 09.30. Vi rundet neset og passerte Hamnvik, sentrum på Rolla. Ett gammelt handelssenter fra 1792, med mange gamle og vakre bygninger intakte enda.

Kursen gikk langs østsiden av Rolla til vi kom Forså og der satte vi kursen over mot fastlandet og Djupvika. Vind og strøm i rygg og vi kostet avgårde i seks og en halv til sju kilometer i timen. Vel over ble det en lietn lunsj og kaffe pause, velfortjent etter 14 kilometer på litt over to timer.

Så bar det over mot neste nes. Rundet dette og gikk i land igjen i Tennvika for litt mer mat. Denne gangen hadde vi selskap av en hytteeier som hadde fisket noen grisestor torsker. God prat om vær og vind hadde vi. Vi har testet ut korn til lunsj i dag og det var en sukksess. Med drikkeyooughert og greier. Enkelt og veldig fult av energi. Da hadde vi padlet 25 km og hadde sjarmeøretappen inn til Tjelsundet igjen.

En time senere gikk vi i land på Leiknesholmen akkurat nord for Tjeldsundbrua. Denne leirplassen har jeg sett på hver gang jeg har kjørt her og endelig er vi her. Flott leirsted med hvit sandstrand og myk mose/gressslette. Middagen ble nydt i sandkanten. Nok en hermetikk slager fra Trondheims, nemelig Jegergryte. Upåklagelig.

Når det gjelder status på kropp og sjel er den fasinerende. Vi er i tipp topp stand. Klart man merker at man er litt mer aktiv om dagene enn vanlig er i heimen, men så gjør du bare en bitte bitte liten forandring, f.eks holder åra litt annnerledes, flytter litt på sittestillingen eller retter seg opp i ryggen så er det lille vonde du måtte ha følt borte. Akk så herlig kroppen er skrudd sammen.

Vi logget 32 kilometer idag og tok en tidlig kveld siden det er lørdag og pappa hadde stilt seg in på gullrekka på P2: Alle tiders blinksskudd, blues asylet og visekvarten. Men så er det ikke mottak av P2 her gitt.....Magnus er ikke så deperimert av den grunn.

Imorgen bærer det inn Tjeldsundet, inn Ramsundet og lunsj på Ramnes (!), før vi prøver å krysse over til Barøya. Litt lite batteri på PCen så jeg vet ikke hvor mye oppdateringer det blir før etter 17.mai.

Takk for alle kommentarer og mailer. Det er høytlesning hver kveld og vi smiler og ler godt. Hyggelig.Pappa runder neste før Djupvika. Spesielle formasjoner på berget.Flatt hav idag også altså. Mulig dere kan se Harstad i bakgrunnen.

7 kommentarer:

 1. Det er utrolig morsomt å følge med dere på ferden sydover! Får håpe dere kan få ladet batteriene snart!

  Dessverre er det litt knotete å legge inn kommentarer her på mobil, men jeg leser hver dag... Så får jeg heller kommentere litt når jeg har tilgang på stasjonær.

  Ser at dere har fått noen svar på strøm, og dere har jo hatt en fantastisk start på denne turen. Det er nesten så jeg føler dere kan se spiret på Nidarosdomen der i det fjerne, men det er vel et par km igjen til Trondheim fremdeles... :)

  Håper du fant ut av lekkasjen i bakluka. Det er jo irriterende å tørke opp i skottene om kvelden. Det er et tilbakevendende problem at lukene ikke er helt tette. Båten til Laurens har jeg aldri hatt problemer med i så henseende, men ellers er det oftere utett enn tett. Dessverre.

  Må si dere logger litt av noen dagsetapper. Skal dere ha noen hviledager, eller går dere på nonstop? Ser dere allerede har kuttet nedpakkingen en halvtime. Jeg regner halvannen til to timer på å stå opp, spise og pakke. Regner med at dere kommer fort inn i dette! :)

  Ønsker dere riktig god tur videre sydover!

  SvarSlett
 2. Interessant, morsomt og lærerikt å følge dere. Blir både imponert og misunnelig. Får en meget sterk følelse av at dere er heldige med forholdene der nord. God tur videre!

  Anders Jølstad, som padler i Grenland og ser fram til å se dere passere i Bamble ...

  SvarSlett
 3. Hei
  Litt tidlig å komme med tips om Hamarøy, men blir det "strømrasjonering", så nevner jeg dette allerede nå:
  Trenger dere ei pause eller bare vil padle rett inn i Hamarøys fjellmasiv, så ta en sving til venstre midt på Hamarøys ytterside og besøk Straumshamn. Det behøver ikke å bli noen lang omvei - etter tre fire minutter er dere borte fra Vestfjorden og kan velge mellom ei sandstrand rett innenfor åpningen eller ei 50 meter lang elv mellom bunnen av Straumshamn og Straumsvannet - med fin utsikt til Hamarøyskaftet....Men med det nydelige været vi har akkurat nå, så er jo dette bare en av mange fine plasser.
  God tur videre.
  Inge

  SvarSlett
 4. Det er kjempegøy å følge eventyret deres nedover langs norskekysten, en inspirasjon for alle om å realisere drømmer/idèer..

  Dere har jo fått en pangstart på turen - for et vær! Rene sydentemperaturen, og blikkstille hav. Håper det vedvarer og at godværet forfølger dere sørover - spesielt det blikkstille havet!

  Ønsker dere en flott 17.mai - det blir garantert en 17. mai dere kommer til å huske for resten av livet!

  God padling videre.

  :-) Ragnar

  SvarSlett
 5. Flere med meg har sikkert vært innom flere ganger for å få siste oppdatering. De har for tiden ikke tilgang til mobilt bredbånd, så det er derfor det drøyer litt.

  Jeg fikk telefon fra Magnus kl 20 på 17. mai, og da kunne han fortelle at de var på Tranøy fyr. De er svært fornøyde begge to, og kjente at det var på tide med en hviledag i morgen.

  Regner med at det ikke er så lenge til vi har de tilbake her i bloggen deres, men det er nok en del strekninger som ikke er så godt belagt med 3G-nett nedover....

  Artig at folk har begynt å komme med leirtips. Regner med at de får hilse på en del padlere på turen til Tønsberg. Som Anders gleder jeg meg til de passerer Bamble! :)

  SvarSlett
 6. Hei M og L
  Så på kartet at dere overnattet på en liten holme ved Revelsøya natt til den 17. mai. Jeg vil bare nevne at en onkel av meg drev handelsstedet Revelsøy i en 10års periode på 60 tallet. Den gang var det ennå mulig å drive butikk på ei lita øy uten mer enn en annen nabo på samme øya - resten av de handlende kom med småbåter fra området i ytre Efjord og Barøya. Ser at dere har rundet fyret på Tranøya i dag. Om dere tar en hviledag den 18. så kan dere spasere 3 km tilbake til Tranøy "tettsted". Der er det en pub!!!! (noe for deg Magnus) i ei gammel kvalskute. For sikkerhets skyld er kvalbåten satt på land!
  Lykke til videre nå i Knut Hamsunds rike.
  Mvh
  Inge

  SvarSlett
 7. Moro å følge dere, Magnus, og utrolig godt å se at alt går bra med dere, til tross for den sårlige starten! Håper dere får batteri snart på pc'n, men skjønner at der er langt mellom støpslene ;-) God tur videre i alle fall.

  SvarSlett