tirsdag 11. mai 2010

Med bleie og motvind til Tennskjær. Dag 1

Så var vi endelig igang. Dagen vi har ventet i nesten ett år på og i de siste dagene har ventetiden vært uutholdelig. Men endelig var den her altså. den stor avreise dagen.

Å si at pappa var helt frisk er en overdrivelse, men han følte seg frisk nok i hvert fall. Så med å gjøre det siste innkjøpet klokken 08.30 idag morges var vi klare. Og det siste innkjøpet, hva var det lurer du på? Joda, bleier. Pappa har kjøpt seg bleier. Praktisk, når man skal sitte i en tørrdrakt i en liten pinne av en farkost i flere timer fremover og har en mage man ikke kan stole 100% på.

Vel klokken ble halv eleve og vi skulle dra. Fjæra er da full av gode kolleger som kommer med flagg og søttendemai fløyte og smil og latter og lykke ønskninger. Tusen takk til dere, det satte vi veldig pris på.

Solen stekte når vi dro ut og havet lå paddeflatt og vi gjorde god fart. Første stopp ble Grindøya for litt pedaljustering, så begynte det å blåse godt imot, og strømmen gikk også imot oss, men vi kjempet oss videre til Tissnes og spiste en meget god Kvikk Lunsj som vi hadde fått Beate ved avreise.
Vinden imot forsatte, og strømmen også. Strømmen mente vi nå at skulle snu, men den gang ei. Men vi kjempet oss mot Vikran for å komme i land for å tømme tanken til far, samt spise litt. Eller jeg spiste, pappa klarte ikke, men drakk litt kaffe. Så padlet vi igjennom lille Rya med strømmen i rompa, hei hvor det gikk. Vinden i mot forsatte, men det gjorde vi også. Med godt mot og gode samtaler. To raster skråstrek tømmepauser måtte vi ha. I den siste pausen gikk pappa berserk med en drikkeyouhert kartong. Vi måtte også helle den over på noe, og da kom en flaske som Anne hadde gitt til pappa i julegave vel til nytte. Flasken har vært ubrukt til nå, og er egentlig med som en tisseflaske. Alt kan altså brukes til alt.

Men i skrivende stund ligger vi i teltet på Tennskjær. Dagens distanse ble 34,5 kilometer og det er vi veldig fornøyd med. Det vi ikke er fornøyd med er at det kommer inn vann i det aktere skottet på kajakken min.... Men det går, bare en tusen lapp som hadde blitt våt.

12 kommentarer:

 1. Bjørg og Harald Verket11. mai 2010 kl. 23:21

  Ønsker dere god tur. Vi skal følge dere på ferden. Bjørg og Harald (foreldrene til Lars)

  SvarSlett
 2. Kjære Laurence og Magnus

  Så flott at dere omsider er på vannet etter å ha overvunnet forsøket på bakteriologisk sabotasje i innledningen.

  Jeg skal følge med og ønsker alt godt for turen!
  Marte

  PS: Laurence, din kraftprestasjon ble slått med knapp margin av en 30 år gammel klatrer med fartstid fra forsvaret - det sier mest om deg, du har det i deg!

  SvarSlett
 3. Endelig....har vært inne på bloggen 25 ganger i dag så begynte å lure om dere hadde tatt Norwegian sørover.Men da er dere i siget å kan melde om en meget god værmelding de nærmeste dager i sør Troms og nordre del av Nordland, masse sol og 10-14 c`. God tur.

  SvarSlett
 4. Kunne ikke komme til avgangen, men lykke til på eventyrreisen! Skal følge dere på bloggen. Hilsen Bernt & Co

  SvarSlett
 5. Fy søren så tøffe dere er. Jeg er virkelig imponert!! Denne ferden må jeg følge med på. Lykke til videre. Klem fra Mette

  SvarSlett
 6. Hallo gutter. Flott å se at dere kom dere avgårde. Skal følge med på bloggen. Kommer vel noen oppdateringer fra spotfinderen også underveis? Måtte hell og lykke følge dere like tett som høytrykkene.

  Skal hilse fra alle tre jentene.

  MVH

  Stein

  SvarSlett
 7. Veldig imponert - og ikke så rent lite msiunnelig. Ha en fantastisk tur sørover. skal holde et øye med dere her inne.

  SvarSlett
 8. Hei! Veldig flott at dere er i gang. Hold oppe trykket både på padlinga og de livfulle fortellingene. Håper det blir mest å fortelle om landskap og presatsjoner og at tida for biologisk tilpasning er forbi. God tur.

  Hilsen Oddvar

  SvarSlett
 9. God tur sørover (til min fødeby). Håper dere får passelige mengder medvind og medstrøm på ferden.
  Skal bli artig å følge med!

  -KjetilP

  SvarSlett
 10. Så moro at dere er i gang! Gleder meg veldig til å følge med på dere!
  Veldig impoonert over Laurence som padler med bleie - et kostelig bilde... Allerede nå bør jo forlagene stå klar med juicy kontrakter!!!
  God tur sørover!

  SvarSlett
 11. Godt at dere endelig er igang. Hils onkel og ønsk han god bedring, kan eventuelt sende han noen "Up and Go" i voksenstørrelse .-P

  SvarSlett
 12. Morsomt bilde av en bleiebærende kajakker.
  Skal følge dere på turen.
  God tur videre.
  mvh Lars Isaksen

  SvarSlett