tirsdag 25. mai 2010

Og så var vi syd for polarsirkelen - Dag 15

BEKLAGELIGVIS INGEN BIKLDER IDAG GRUNNET NOGET DÅRLIG INTERNETT DEKNING HER.

Joda gårsdagens 55 kilometer kjentes forsatt i armer og resten av kroppen når klokken ringte lovlig seint klokken 07.00, men såpass syntes vi at vi hadde fortjent. Vindretningen var forsatt gunstig for oss, så vi spiste og pakket og kom oss avgårde videre sørover.

Vi gikk i sundet mellom Gjerøya og Randsundøya og padlet i vakker skjærgård med merkelig bebyggelse. Så begynte vi å nærme oss dagens delmål, polarsirkelen og øya Vikingen. Denne hadde pappa lest om i flere padle og ro bøker fra norskekysten og vi ville innom. Øya ble lokalisert og vi padlet mot den. Vi fant ei vik og kom i land mens vi observerte to nysgjerrige seler bak oss i vika.

Vel oppe poserte vi i de fleste posisjoner og sa oss fornøyde med bildene og gikk tilbake til kajakkene og tok oss to never turmiks fra Polly. Selene var borte, men medvinden var der og vi puslet oss videre til sundet mellom Indre og Ytre Kvarøy. Fant en nydelig strand og tok lunsj der. Smakte godt etter 17 km.

Vi padlet så igjennom sundet mellom Lurøy og Stigen. Utrolig flott område. Lurøyas høyefjell på styrbord side og en litt lavere øy på babord gjorde sundet til ett stille stille sted. Her hørte jeg historien om "Johnny Laurence Home Brew" om min fars tidligere bravurer som produsent av edle dråper under studietiden. De som kjenner historien og har smakt varene fikk sikkert noen flashbacks nå, vi andre får bare le like mye som pappa og jeg gjorde når han fortalte historien.

Midt i sundet var det slutt på kartet på GPSen min og det måtte byttes, men vi vil jo gjøre ting litt smart så vi padlet en time til for å ta kornlunsj. Når denne ble spist på holmen med det lekre navnet Sædingsholmen (?), fant vi rett og slett ut at, nei her vil vi bli. Da hadde vi padlet 30 kilometer og gledet oss til en lang og rolig kveld. Vi vil da ha ca 65 km til Husvær og Havnomaden og turens andre hviledag, noe som vil bli to greie dagsetapper.

Vi sitter nå her i teltet mens det drypper så lett på taket og vi gleder oss til å lage middag og ikke minst til å legge oss tidlig. Tipper i ni tiden jeg.

Vel vel folkens, vi takker forsatt for tilbakemeldinger og tips på vår vei. Alt mottas med takk. Vi kommer tilbake til mer sånn om ting og tang og tekniske dippe dupper på hviledagen for de som lurer på slikt.

6 kommentarer:

 1. Hei M & L
  Dere har et mye artigere kart enn jeg med mine gamle tradisjonelle sjøkart --- for der heter holmen dere overnatter på bare Singsholmen...
  ...om du vil leve opp til holmens navn, så er det vel for øyeblikket best om du velger sjøkartnavnet! Sundet rett bak dere har jeg aldri prøvd - liker ikke lave kraftlinjer. Men vestsida av Lurøy er heller ikke å forakte.
  God natt.
  Mvh
  Inge

  SvarSlett
 2. Hei Laurence og sønn!
  Johan Bojer skrev "Den siste viking". Dere skriver en ny versjon og er for tiden i samme farvann! Eg seie berre "Helgoland og Salten!" Hilsen Svein Hauge

  SvarSlett
 3. Hei, Magnus og Laurence!

  For en fabelaktig tur - og for en flott blogg! Gleder meg hver dag til å lese postene som legges opp her!

  Misunner dere turen gjennom Alstahaug og Dønna som ligger foran dere. En virkelig perle. Hils De sju søstre fra meg :-)

  SvarSlett
 4. Herregud, jeg er bare skikkelig imponert over dere altså. Gikk jo akkurat nå opp for meg at dere må rundt hele sørkysten av Norge også før dere er i Tønsberg. I midt hodet hadde jeg (feilaktig og uten at jeg aner hvorfor, annet enn at det henger sammen med mitt manglende geografiske fokus og dessuten at jeg tenkte mer bilvei enn kajakkvei) sett for meg ei mer rett linje til Tønsberg fra Tromsø. Men det er det jo ikke. God tur videre!

  SvarSlett
 5. Kjempeartig å følge dere på turen! Gleder meg til dere kommer innafor god nok dekning til flere bilder. :)

  SvarSlett
 6. dere har for stor fart! Kom inn litt for seint til å kunne gi dere noen gode tips om serverdigheter i Meløy. Men dere fikk med dere det viktigste, det er fint på helgelandskysten.
  Noen pleier å dra til Koster, vi i vår familie drar til Meløy. God tur videre.

  SvarSlett