onsdag 19. mai 2010

Det går unna med unnavind - Dag 9

Ja hviledagen har virkelig satt sine spor der vi pløyet igjenom 60 kilometer med hav idag. Vi pakket oss ned fra Tranøy fyr på to timer og satt i kajakkene klokken 07.00. Blide og fornøyde og med kropper som verket etter litt padling. Og padling fikk vi altså.

Vind og bølger i ryggen gjorde at vi raste avgårde i tre timer til Straumshamn, 18 kilometer. Og for en perle. Som å komme til edens hage. Takk Inge for tipset. Her kunne jeg ha lekt i ukesvis. Utrolig flott var det. Her smakte det med dobbelt skive med HaPå for meg og to skiver med ost og salami til far. Samt noen kopper kaffe.

Men hvor lenge var Adam i paradis? Aner ikke, men vi var der ikke mer enn i en time før vind , sjø og herlige muskelkrefter førte oss lengre sørover. Nye tre timer gikk og vi hadde logget nesten 20 kilometer. Da rundet vi neset ved Bø og så det store kystartelriet Dietel. Der ble det en like lang pause, med innskriving i en trimbok bygdelaget hadde lagt ut samt to porsjoner korn og biola.

Så bar det avgårde igjen og vi padlet etter tre timer inn i sundet ved Grøtøy. Så brukte vi en time på å finne en leirplass og derfor endte vi opp med 60 kilometer idag. Når vi tok bena ut av kajakken for siste gang i dag var klokken nesten halv åtte og det var tolv og en halv time siden vi forlot Tranøy.

Og hvilke tolv timer det har vært. For meg har dette vært høydepunktet så langt når det gjelder padleopplevelser. Holmer, skjær, bratte fjell, kritt hvite strende, utrolige leirplasser som bare ropte navnet mitt og inviterte med til besøk ved en senere anledning.

Ja ja vi kjenner det litt i kroppen, men når chef Østlie Senior har gjort ferdig en stor ladning med hysekaker og poteter tipper jeg kroppene våre atter ser fremover mot morgendagen og den tids padling.Pappa med Lofotveggen i bakgrunn. Lå der i hele dag...Pappa med Hamarøy i bakgrunn. Vi klager aldri på været...Hit alle padler, hit må dere dra. Sjekk den første spotten fra idag, den er sendt derfra. PARADISNoe bølger ble det og av og til så vi bare våre herlige Brynje luer av hverandre.

4 kommentarer:

 1. Dere altså! Ser ut som en herlig dag. Den leirplassen må definitivt sjekkes ut!

  Ønsker dere riktig god tur sydover. Synes revelje kl 05 høres tidlig ut, men så er det vel tidlig i seng også... :)

  SvarSlett
 2. Hahahaha!Det går an å legge inn kommentarer her! Eg er et datageni! eh..ja..data er kanskje ikkje det eg bruker mest ...nei, men så hyggelig at det går an å prate med dokke her da! Det ser og høres så fantastisk ut, kanskje minus den bleie delen...Tenk at du husker den skulen vi spilte på...Rolla..imponerende. Det er veldig kjekt og sitte her heime og følge med på turen dokka, får vere med litt i tankane, så takk for det :) snuss til begge!

  SvarSlett
 3. Hei! Nå har jeg lest alle referatene fra turen hittil, og dette slår jo både "71gr nord", "Helstrøm", "Farmen" og alle andre realityserier i TV-ruta! Det gode er jo også at ingen av dere stemmes ut, verken av hverandre eller av "seerne"! God tur videre og et stort håp om at været holder seg/forandrer seg til deres fordel! Hilsen Ole Hermod

  SvarSlett
 4. Det har jo gått kjempefint så langt, og i høyt tempo. Helgelands fagre skjærgård er jo også noe å glede seg til. Håper Nesna viser seg fra enn vennligere side enn da jeg skulle vise dere stedet, Laurence.
  Ikke glem Tjøtta!
  Hilsen Solveig

  SvarSlett