torsdag 27. mai 2010

O kom du herlige hviledag, på herlige Havnomaden - Dag 17

Ja da har dagen kommet igjen, eller dette er dagen før dagen. For imorgen er det atter en liten hviledag for oss. Så med kun 15 kilometer i kroppene idag blir det halvannen hviledag faktisk.

Og kan man som havpadler finne ett mer passende sted en Havnomaden på Husvær? Vårt svar er ett klart og rungene "nei det kan man ikke". Jeg var her i fjor sommer sammen med kjæresten og viste hva jeg kom til og jeg hadde gledet meg fra den dagen vi bestemte oss for å padle fra Tromsø til Tønsberg med å vise stedet til pappa. Jeg hadde antat at mannen ville bli overvettig begeistret, for du skal lete lenge for å finne ett overnattingssted som har så mange finnesser og vakker innredning og utforming som dette.

Og jeg fikk rett. Pappa sin entusiasme begynte allerde fra vi kunne ta lokalene i øyesyn fra havet. Kameraet kom opp og han knipset i vei. Vi kom i land på en liten strand, fikk endelig spylt tørrdrakter og slikt i ferskvann, ringte Bent og fikk forklart at rom 3 var ferdig oppredd til oss. Når vi kom inn der begynte pappa sin begeistring å nå nye høyder. Overalt fant han detaljer han likte. Og de av dere lesere som kjenner far vet at han er rimelig pertentlig når det kommer til snekkerarbeid og slikt.

Etter en rask tur på butikken var det tilbake for litt lunsj før Bent var tilbake fra byen og viste oss resten av anlegget. Om pappa hadde vært begeistret før dette, ble han vel ikke mindre etter den turen. Utrolig hva Bent og Inge har bygd opp her. Pappa fikk sågar kjøpt seg en halvliter med Nordlandspils ("og gudskjelov for at det ikke var det skvipet fra Ringnes").

Det jeg prøver å fortelle dere lesere av dette innlegget, er altså: Ta dere en tur til Helgeland. Planlegg en padletur, sykkeltur eller øyhopping, og sørg for at dere tar turen innom Havnomaden. Det er jo ett padlesenter men her er alle velkomne. Vi kjenner i hvert fall at pulsen vår senker seg enda flere hakk ned enn den var og vi gleder oss til å lage mat på det lekre kjøkkenet og til å spise med utsikt mot De syv søstrene, eller mot Dønna, eller mot Vega......

Og ikke minst er kroppen avslappet siden vi vet at imorgen er det hviledag og ingen vekkeklokke. Vi har foruten å spylt draktene våre også fått tatt en dusj. Det deiligste var å fjerne alt saltet som jeg hadde rundt om i ansiktet. Jeg følte meg mer saltet enn enn medium pommes frites fra MacDonalds. SÅ nå sitter vi her nydusjet og fine. Pappa sprader rundt i den nyinnkjøpte buksen sin og er så fornøyd.

Etter dusjen tok vi en liten kontroll av kroppsutviklingen de siste 17 dagene, og den har vært merkbar. Til og med Østlie junior ser ut til å ha fjernet, om ikke en bilring så ihvert fall ett sykkehjul. Pappa derimot bør stå som nummer en på alle casting lister om det skal lages en Schindlers liste 2.

EN litt merkelig ting idag var at vi følte oss veldig sterke og fine i kroppen når vi padlet. Hadde medvind/sidevind hele veien og det virket som om vi kunne padlet mange kilometer idag også. Men i det vi setter beina på land på Husvær, forsvinner med ett halvparten av kreftene. Vi går rart, har vondt i beina, vondt i armene og hadde det vært opp til meg hadde jeg lagt meg med engang. Vi konkluderer med at dette er psykisk. Kroppen tok endelig til seg det faktum at imorgen skal den få hvile og restituere seg i det øyeblikket vi var på fast grund. Så vi har stor tro på at vi kommer til å være enda sterkere og enda klarer for padling på lørdag morgen.

Imorgen satser vi på flere bilder og videoer her, samt ett innlegg om utstyr og slikt som vi benytter.
Papsen på vei til HavnomadenHavnomaden sitt flotte anlegg.Endelig litt ordentlig kaffe....litt mye pulverkaffe de siste dagene.

10 kommentarer:

 1. dette er en test

  SvarSlett
 2. Sonja og Leif-Erik27. mai 2010 kl. 19:53

  Hei begge to. Helgelandskysten er noe av det vakreste i Norge synes vi. Dere skal vite at det første vi gjør om morgenen eller etter jobb er å lese bloggen til Magnus. Vi på Auli er mektig imponert over det dere og vi vet om en til som ville ha vært det samme. Far/bestefar som på dagen i dag ville ha fylt 100 år. Ha en fin tur videre vi følger med.

  SvarSlett
 3. Det siste bildet er da snarlikt på noen i "the julekalender" .-)

  Sitter her på Ørlandet og følger med denne turen.
  Kjempespennende å sjekke hver kveld hvor langt dere er kommet.
  God tur videre

  SvarSlett
 4. Marit - søster og datter27. mai 2010 kl. 22:10

  Kos dere i morgen!

  Kan se for meg engasjementet og entusiasmen til far - absolutt :)

  Og pass på at pappa har litt kjøtt på beina når han nærmer seg Tønsberg da :)

  SvarSlett
 5. Hei på dere.

  Jeg er en Bergenser på 64 som koser meg med deres padletur, tusen takk. Syklet langs norskekysten på vei til Lindesnes i 2008, og bestemte meg for at Helgelandskysten vil jeg tilbake til for å padle. Kos dere videre på turen.
  Hilsen Atle Sundal

  SvarSlett
 6. Hei på dere, Helgelandskysten er flott, morfaren til sønnene mine er forøvrig fra Vega.
  Det går raskt fremover med dere, håper at jeg er i Molde når dere kommer. Skal være i Molde neste uke. Etter det vet jeg ikke enda.
  Håper vi treffes. Nyt turen videre. Hei så lenge.

  SvarSlett
 7. Annette Carlsen27. mai 2010 kl. 23:16

  Hei Magnus!

  Her i Halden koser vi oss med å lese bloggen din hver dag. Har til og med begynt å følge med på værkartet for å se om dere har go'været med dere! Litt empati herifra hva maten angår- og spesielt når jeg hører pulverkaffe (men jeg er jo jente og da...skal være litt vanskelige vi som du selv har påpekt). Slekta mi er fra Nesna på Helgelandskysten og nå ble jeg litt inspirerrt til å ta turen gitt.
  Lykke til videre på ferden og nyt friheten :)

  Klem fra Annette og Jon Harald

  SvarSlett
 8. Det er artig å følge dere nedover kysten - så mange perler dere får se og oppleve - perler som for mange ikke er tilgjengelige. Så bildet av deg sittende i stolen i dag, og bildet bekrefter det teksten sier - minst et sykkeldekk er borte :-)

  Hva blir Nutrilett, Cambridge-kuren, Fedon Lindberg, Grethe Roehde, Xtravaganza og Easy Life mot dette - den berømte Østlie-kuren. Ta patent, gutter! Østlie-kuren tar noe tid, men er veldig effektiv, og så får man se nesten hele kysten :-) Ekstremt overvektige som ønsker å gå ned kan få Østlie-extra kuren - da forlenges turen i begge ender fra Kirkenes til Svinesund via Oslo :-)

  Det står respekt av turen deres, en drøm som far og sønn plutselig finner ut å realisere. det er motiverende for alle som leser, og det er gøy å følge ferden sørover. Du får bygge deg opp mentalt til du kommer til Rogaland Laurence. Det lokale ølet der - Tau - det smaker nesten ingenting. Vann med ølsmak.. Som vi sa i militæret - du drikker Ringnes, så pisser du Hansa, så drikker du Hansa og pisser Tau. Resirkulasjon tror jeg de kalte det.

  Ellers så kan jeg nevne at lønnsforhandlingene er i boks, og også i år må du takle et lønnshopp Magnus. i underkant av 10.000, trur eg...

  Aksel og Ingvild hilser!

  Håper hviledagen kommer godt med - fyll opp kroppene igjen, og restituer dere litt :-) Lykke til videre på ferden!

  :-) Ragnar

  SvarSlett
 9. Herlig tur! Magnus, burde du ikke vurdere å ta skjegget nå som dere har hviledag? Jeg tenker på aerodynamikken og luftmotstanden... Haha, det skjegget må jo innebære noen ekstra padletak? Dessuten skremmer du hjertefeil på de stakkars sjøfuglene ;-D

  SvarSlett
 10. Hallo Magnus og takk for sist. Jeg er utrolig imponert over deg. Det beste med det hele er at du gjennomfører det andre bare snakker om. PG ga meg tips om bloggen som nå skal følges daglig. Hilsen kollega.

  SvarSlett