onsdag 26. mai 2010

På dovent hav til Dønna - Dag 16

Ja ja så skjedde det igjen, men vi klarer bare ikke å holde oss. Vi hadde bestemt oss for en relativt rolig dag på ca fire mil, men ender nok engang opp med 55 kilometer. Og hvordan kan så det skje? Joda, med lite vind eller medvind, lite bølger eller paddeflatt hav er det så enkelt å bare kose seg videre. Vi siger avgårde i mellom seks og sju kilometer i time og vi bare koser oss.

Vi sto ikke opp før halv sju idag, og måtte fikse litt på drakta til pappa, så vi var ikke i vannet før klokken ti over ni. Passerte over til Tomma's nordvest side og videre langs vestsiden. Her var det flott ja, og vi plukket ut en vik rett nedenfor tre flotte fjelltopper. Her ble det lunsj samt litt kjeks som pappa hade lurt unna.

Videre satte vi over helt mot Dønnas vestligste punkt. PÅ vei over passerte skipet "sea explorer" oss og vi ga tydlig tegn til at vi viket og gikk bak den. Men båten tok en liten sving og tutet litt på oss og skipperen (?) kom ut på brovingen og vinket til oss. Riktig så trivelig.

Vi rundet neset og begynte å padle mot Dønnamannen som var inntullet i ett skylag. Været hos oss var upåklagelig med herlige gløtt av sol, og som nevnt med vind i ryggen.

Overalt så vi ørn, vi så ørner som satt på toppene av holmer, vi så ørner som sloss og vi så ørner som var snille mot hverandre. Lundefuglen er det også rikelig av her så de dukker opp og gjør hverdagen enda trivligere.

Etter kornlunsjen (etter 30 km) bestemte vi oss for å padle i to timer til eller ti kilometer til. Vi fant ei øy på kartet som kunne virke lovende. Men den gang ei gitt. For der var det bare svaberg, så vi padlet videre mot noe vi trodde var en strand, og som var det, men det var sanelig alt også. Det var en sandtunge til ei holme og det var ikke en leirplass å se noe sted, så vi padlet videre. Og videre etter neste strandhugg. I sundet mellom Dønna og Herøy dyttet vi innpå en halv Japp hver, sjekket GPS'en og fant ett sted på kartet som het Nordfryd SKagen. Dette virket lovende og vi suste med masse medstrøm igjennom sundet. Og stedet levde opp til navnet sitt gitt. Flott leirplass med plass til alle våre padlevenner og noen til.

Så nå sitter jeg med kontorarbeidet mens papsen lager middag. Denne gangen blir det fire (!) poteter og noen fiskeboller i humersaus på oss. Ikke akkurat nok mat, så pappa sper på med makaroni og mange brødskiver som garnityr. Tror det blir en sikker vinner. For som vi sa til hverandre: bryr du deg om hvordan det smaker?Papsen i fint driv på dovent hav med Lovund med skydotten sin og Træna langt der ute.Lekker utsikt fra leirplassen idag, De syv søstre.Denne sittestillingen er anbefalt av minst ingen kiropraktorer tror jeg...Et herlig måltid som smakte og mettet akkurat nok.

9 kommentarer:

 1. Steike meg for en fremdrift gutta... :)
  Sitter og kjøre oppdatering nå på kveldene og venter på rapport :)

  SvarSlett
 2. Kompliment for kjempeflott bilde av de syv søstere. Det er første bilde der jeg med sikkerhet kan telle til syv. Jeg søkte på nettet, men uten å finne et bilde som kan matche det som dere tok. Men jeg fant link til Syv søstere padleklubb, http://www.sspk.no/. De hadde sin onsdagspadling i dag, kanskje dere traff dem ?

  SvarSlett
 3. Hei Laurence ! Du kan konkurrere med Arne Brimi i kokekunster. Hilsen Svein

  SvarSlett
 4. Karin Follerås27. mai 2010 kl. 08:15

  Hei Lawrence.
  Dette er en prøve. Flere kommentarer kommer senere.
  Lykke til videre.
  hilsen Karin

  SvarSlett
 5. Hei Lawrence.
  Nå er jeg klar. Måtte bare få litt hjelp av Svein for å komme igang med bloggen.
  Jada, jeg leser bloggen fra Lawrence ig sønn hver kveld. Det er blitt litt av kveldsritualet her i Grønnebyen Vest.Veldig moro å følge dere på turen. Idag, presis kl 07.00 startet feiringen av Eldbjørgs bursdag. frokost her i reidensen. I kveld blir det konsert på Galleriet.

  SvarSlett
 6. Kan det bli ei bok av dette, mon tro?

  SvarSlett
 7. Så kult!! Høres ut som en fantastisk tur.
  Vil bare si fra at når dere kommer dere så langt sør som Fjørtofta så er det muligheter for både oppredde senger, ferdiglagd mat og dusjing. Man har da en mor.

  SvarSlett
 8. Marit - søster og datter27. mai 2010 kl. 22:05

  Jeg lo godt og høyt av kommentaren om at det var ørner som var snille mot hverandre også :) Veldig gøy å følge dere på bloggen - jeg trodde jo at jeg skulle gå rundt å være nervøs for dere hele tiden, men dette med å kunne følge med hver dag hjelper!!!

  Dere er så tøffe - jeg er stolt av far og bror!
  Gleder meg til å se dere igjen altså! Savner dere jo også!

  Kos dere videre! Og ring neste gang dere er ved strøm så kan jeg ta en prat med begge!

  SvarSlett