onsdag 12. mai 2010

Flott vær og forsatt ikke forstått dette med flo og fjære og når det er til vår fordel - Dag 2

Da sitter vi på Leiknesodden, i stekende sol og med et nydelig måltid stekt egg og pølser innabords. Livet kunne nesten ikke vært bedre, men jeg tror jeg kommer til å bli overrasket ved senere anledninger som viser at det faktisk kan bli bedre. Men dette er altså best akkurat nå.

Uansett. Natten, ble noget kald for meg og jeg måtte ordne til med fleecepose og greier. Reveljen lød i seks tiden da papsen måtte ut og tisse og syntes at natten hadde vært lang nok. Vi er jo i starten av turen så vi kan ikke skryte på oss å ha så mange rutiner inne, så nedpakkingen tok tre timer. Da fosset vi ut fra Tennskjær med kurs for Rødbergsodden. Liten kopp kaffe der før turen forsatte innover mot Gisundet. Og her skjedde det igjen, strøm i mot når vi håpet og trodde vi ville ha den med. Så vi tok det vi fikk og padlet strakt mot strømmen og ikke minst mot vinden. Den alltid tilstedeværende mo vinden. Men den var grei som regel. NOen tøffe kryss ble det og farten ble derfetter.

Første mellommåltid ble tatt i fjæra ett eller annet sted, før en lengre lunsj ble tatt ved Gibostad. Forsatt var strømmen imot og vi puslet oss fremover. Altså farten var puslete, kraften vår var enorm :-)

Så kom vi til Leiknesodden, fant teltplass og har altså hatt ett herremåltid av rang. Utrolig så godt mat smaker på . Og kanskje gledligst av alt, pappa har inntatt et ordentlig måltid for første gang siden lørdag kveld. Jeg utfordrer dere alle til å finne en fyr som kunne ha padlet i to dager med kun noen knekkebrød og pulverkaffe innabords. Pokker til tøffing.


Undertegnede med Senja i bakgrunn

Begge to i godt humør


Verdens beste restaurant.

8 kommentarer:

 1. Ja, han faren din er knallhard. Etter dette burde han jo helt klart brukes i knekkebrødreklamen... :)

  Jeg har ikke så mye å bidra med når det gjelder tidevannet. I England bruker de vel tabeller, og så kan de se når det lønner seg å padle. Jeg skal poste dette på padleforumet, så regner jeg med at du har svar og linker i løpet av morgendagen...

  Sendte bloggen med bleiereklame ut på Twitter i dag, og jeg tror du plutselig fikk et par nye følgere. Bare det ikke blir for mye å lese av kommentarer - slik at dere ikke får tid til annet når dere passerer Bergen! Liv Karin skulle stå klar med kaffe! :)

  God tur videre! Husk å ta en del pauser nå i starten - tommelfingerregelen til Monsen er jo 2/3-deler av distansen på siste 1/3-delen av tida...

  SvarSlett
 2. Vet ikke om denne siden med flo og fjære kan være til hjelp men...

  http://retro.met.no/cgi-bin/vannstand-applet.cgi?havn=0&dag=13&mnd=4&referanse=0&dogn=1

  SvarSlett
 3. Strømmen i Gisundet renner sørover ca. fra halvfallen til halvflo. Men den forskyves en del fram og tilbake i sundet som en lang bølgebevegelse. Mao. så kan den ha begynt å renne sørover ved Finnsnes mens den ennå renner norover ved Gibostad. Fra Leiknes er det ikke så mye strøm før ved Finnsnes. God tur videre. Mvh Inge Eliassen

  SvarSlett
 4. Legger dere turen innom Andørja eller Rolløya 13 mai? Er på Rolløya denne helga og det hadde vært artig å sett dere dra forbi eller møte dere.
  Trond, Stormgjengen

  SvarSlett
 5. Tøffe gutter, apropos strøm. Jeg stod stille borti sundet der syd/vest for Tromsø da jeg bakset avgårde med motorbåt på 105Hk. Så dere har vel allerede kjent på muskulaturen

  SvarSlett
 6. Vi her i Fredrikstad ønsker dere begge en flott tur. Jeg følger med og rapporterer til Bjørg. Klem fra Mette

  SvarSlett
 7. Hei M og L
  Jeg må nesten rette opp min halvsøvnige feilkommentering ovenfor, neppe for at det gjør dere noe - antar at dere allerede har passert Finnsnes. Men om noen andre skulle ta notis av det jeg skrev, så kan de bli plaget og forb...I kveldens siste time snudde jeg tankene mine på hode - ikke første og neppe siste gang!! MEN:
  Strømmen ved Finnsnes går sydover 2 timer etter lavvann til to timer etter høyvann, og nordover fra 2 timer etter høyvann til 2 timer etter lavvann. -- Ved Gibostad går den sydover fra 1 time etter lavvann til 1 time etter høyvann, og nordover fra 1 time etter høyvann til 1 time etter lavvann.

  Når dere kommer til Tjelsundet om et par dager:
  Der skifter strømmen på halvt vann. Den går sydover fra halvt fallende til halvt voksende og nordover fra halvt voksende til halvt fallende. ..... ikke skrevet i søvne!!

  God tur videre.
  Inge

  SvarSlett
 8. Hei! Gode råd fra Inge. Jeg padla Tjeldusndet i fjor. Fint å holde mot Fjelldal og ikke runde Sandtorg i den verste strømmen på Hinnøysida. Vi padla Ramsundet, men hvis dere velger å padle Tjeldsundet blir det strømskavler også ved Ballstad. Og hvis dere virkelig runde Tjeldøya på Hinnøysida, så kom innom hytta mi på Fiskøya under Strandtinden - på nordsida i bukta inn mot riksveien. Jeg blir her til søndag. Dere padler fint videre herfra til sørspissen av TTjeldøya og krysser Ofotfjorden derfra. Så selv om det er raskere å padle Ramsundet, kan det jeg lokke med at dere kan bli de første gjestene som får prøvd min nyinnkjøpte pumpedusj! God tur videre!

  SvarSlett