torsdag 13. mai 2010

Måtte du absolut dra i dag da? - Dag 3

Vi hadde alt planlagt. Pappa hadde pakket det han skulle sende og jeg hadde planlagt det vi skulle kjøpe og vi padlet så freidig vi kunne mot byen Finnsnes. Stundom så begynte jeg og fundere, hvorfor var Nina og Daniel på telttur i Laukvika på en onsdag? Hvorfor hadde Ola bedt om avspassering den fjortende? Og hvorfor hadde vi ikke hørt en eneste hurtigbåt? Og der var det også noen som flagget. Ja og noen i stormgjengen planla tur fra 13 - 17 mai? Da slo det meg. Først litt lett, så med full kraft. Helsikke, det er jo dagen da noen fartet til himmelen. Og hva betyr det? Joda helligdag og alt er stengt.

Men vi fikk nå lesset av kajakken for litt utstyr alikevel. Statoil ble brukt som depot, før May-Lill tar turen innom og tar det med til den ordentlige byen Tromsø for avlevering til Daniel, som deretter gir det til Anne, som legger det i den store kofferten til pappa og sender alt sørover.

Men nok om ubeleilige helligdager og over til noe artigere, padling. For idag har vi erfart forskjellen på himmel og helvete. Gårsdagen var tung, dag en idag har vært skjønn og lett. Skyfri himmel og varmt begge dager, men idag var det enten vindstille eller medvind. Strømmen var enten fraværende eller med oss. Vi har kostet av gårde og selvom vi skulle ta det med ro i starten og venne kroppene våre til dette, loget vi over 37 kilometer idag. Dette er ti kilometer mer enn i går på nesten to timer kortere padletid. Så vi ønsker oss medvind i alle gaver vi er tiltenkt i livet fremover, men vi er realister og tar til takke med det vi får.

Solen har stekt i nesten hele dag, og vi har kost oss. Samtalene har gått over alle temaer og jeg fikk før innpadlingen til Dyrøysundet en innføring i musicalen "My fair lady". Så nå kan jeg gå opp i kvitt eller dobbelt. Takk pappa.

Litt etter Finnsnes fikk vi øye på noen padlere som padlet samme vei som oss. Disse snudde og kom oss i møtet og starter samtalen med "er det gutta som skal til Tønsberg?". EN hyggelig samtale ble det på denne flotte padledagen, og de kunne røpe at de egentlig så etter to britiske damer som padlet fra Trondheim og nordover. Men de fikk altså bare treffe oss. Sorry gutter, vi traff dem heller ikke idag.

Nå har vi satt leir på Dyrøy camping gitt. Vi lette etter en egnet plass når vi kom til Dyrøya, men fant ingen, helt til vi passerte mange campingvogner og dristet oss til å sjekke stedet. Nydelig plass, med stor tørr slette. Vi ringte eieren og han smilte i telefonen og lot oss sove her. Han kom også nedom en tur seinere på kvelden og vi lærte litt mer om Dyrøya og plassen. Ett hyggelg møte med en av Dyrøyas 154 fastboende.

Så som dere skjønner vi koser oss, gløgg i hjel. Pappa har slutta med bleier (skjedde på Finnsnes), og skuldra hans har vært fin i hele dag. Joda livet smiler til livets glade gutter som spiste seg mette på Tomatypølsegryte.

Dagens observerte fra faunaverden: elg, ørn, reinsdyr, hegre og niser.Så langt har vi bare sett den nordgående hurtigruta, da den sørgående passerr oss når vi sover. Her er Trollfjord til havn i Finnsnes.Umulig å klage på noe som helst idag.

1 kommentar:

 1. Hei Magnus, her kommer beskrivelsen av tjeldsundet:
  Forskjellen mellom middel spring høy- og lavvann i Lødingen og
  Evenskjer er henholdsvis 2,51 m og 2,00 m, og på begge stedene inntreffer
  høy- og lavvann ca 5 minutter etter Bodø. Høydeforskjellen fører til
  kraftige tidevannsstrømmer i Tjeldsundet. Strømmen er sterkest mot N
  omkring høyvann og sterkest mot sør omkring lavvann og snur omtrent
  midt mellom høy- og lavvann, først S i sundet.

  Å her er utdrag fra tidevannstabellen for Bodø:
  Husk å legg til 5 min

  15-MAY-2010 01:48 271
  15-MAY-2010 08:07 44
  15-MAY-2010 14:03 257
  15-MAY-2010 20:14 40
  16-MAY-2010 02:25 273
  16-MAY-2010 08:47 42
  16-MAY-2010 14:46 256
  16-MAY-2010 20:54 44

  SvarSlett