torsdag 3. juni 2010

D fins it småvær ved Småværet - Dag 24

Ja så våknet vi til masse vind idag. Papsen tok seg en morgen tisse tur med vindmåler og kikkert i fem tiden og målte 10 m/s og masse hvite bølger så vi krøyp ned i posen og forsatte vår søvnige tilværelse i noen timer til. Da vi endelig krøp ut hadde vi sovet i eleve timer og undertegnede kunne sikkert ha snudd seg over på andre siden og sovet videre. Men med papsen lovnad om te, var det om å gjøre å ikke snu seg og heller komme seg opp.

Vinden satte altså en brems for videre fremgang idag. Vi var oppe og målte vinden igjen og da endte den på 12,5 m/s og havet var vel egentlig bare hvit utenfor her. Men vi har kost oss for det. Vi har som nevnt vært værobservatører, vi har prøvd å bryte oss inn i ett hus (måtte gi oss da det ikke fantes åpne dører så vår karriere som innbruddstyver hadde blitt kort), vi har vært på utforsking av nærmiljøet (og funnet en kjempe høy og lang kløft som nærmest deler halv øya vi er på i to) og ikke minst har vi lest videre i våre bøker og tidvis har papsen smelt til med noen av Rudolf Nilsens arbeidersanger når han har lukket igjen sin bok "Sulis" om arbeidernes kamp i Sulitjelma. Selv blir jeg mer og mer ulykkelig sammen med Andrine i "Andrine og lykken".

Men papsen og jeg kunne knapt vært lykkeligere her vi er på tur. Så imorgen går ferden videre. Vindutsiktene er litt bedre men ikke best, så vi har saumfart kartene våre og funnet ett sted som heter Dragseid og vi vurderer å ta ett godt gammelt vikingtriks og bære kajakkene våre over der. Vi får se hva som skjer i løpet av natten.

Det blåser godt på toppene.....gammel Jokke slager, for de som husker og bry seg om det

1 kommentar:

  1. Åh, dokke må glede dokke til fosen...eller ørlandet eller kva det heiter.Vi var på rissa og i stadsbygd, det er så fint der! Litt som en blanding av vestlandet og østlandet, herlig.
    Kos og klem

    SvarSlett