lørdag 19. juni 2010

Så det er slik det ser ut her altså - Dag 40

Joda, gutta har kost seg med cafe, god mat og tung rusking i teltduken. Fikk også sett en VM-kamp på TV igår men etter søtti minutter med driiiit kjedelige England og Algeri angret vi på den bruken av tid. Men dumme er vi, for her sitter igjen og gir Nederland og Japan en sjangs til å rette opp inntrykket av internasjonal fotball.

Men endelig har vi fått sett blå himmel her i Sogn og Fjordane igjen. Søvnen nede på Volleyballbanen i Korssund ble kun avbrutt av at teltduken ble filleristet når de værste vindrossene kastet seg over oss. Men vinden gjorde sitt til at alt av skyer og grått var borte. Over oss når vi stod opp var det blå himmel og sol. Men det blåste for mye til at vi kunne sette oss i kajakkene. Så vi spiset frokost i sjutiden, gikk inn i teltet og leste videre i bøkene våre i påvente av at butikken skulle åpne.

Når vi først skulle bli liggende værfast var jo dette et perfekt sted. Og vi fant oss en liten tur vi kunne gå etter hvert også. Opp på den nærmeste fjelltoppen med utsikt både mot der vi kom fra og mot området vi skulle til. Og det blåste mer enn godt nok der opp. Målte vinden til 14,9 m/s men den var nok litt mer på det aller værste. Vi var glade vi hadde begge føttene på land.

Værmeldingen er bedre for morgendagen og vi satser på en tidlig kveld og en enda tidligere morgen i morgen. Vi må få oss noen kilometer i kajakken snart for vi kjenner at kroppen er innstilt på det. Vi våkner klokka fem og kroppen er klar, men vi tvinger den til å sove litt mer. Men i morgen får vi tulle oss ut og over Sognesjøen og sørover mot Mongstad og de trange sundene som finnes der.

Nu spiser vi sjokolade og gleder oss til middag senere idag, og hvem vet kanskje en kule-is på cafeen ikveld? Og Sogn og Fjordane viser seg å være riktig så vakkert.Pappa koser seg med Japp og en Halraln Coben krim....Etter at England har nærmest kjedet oss i hjel med rævva fotball.Vi tok en alternativ rute opp til fjellet. Men tau var lagt ut også.
Fra toppen så vi godt ut sørover. Ute i havet så vi en liten virvelvind som pisket opp havet og vi lurte på hvordan det ville vært å være der når den fartet over oss...

2 kommentarer:

  1. Det har dessverre vært riktig mange kjedelige kamper. Men resultatene kommer!

    SvarSlett
  2. Morsomt å oppleve at dere oppfatter stedene forskjellig, mye pga båtstørrelse, men også været i forhold til min snekketur. Har dere passert Sollund, eller går dere lenger inne? veldig flott + indre leden i Gulen. God tur
    Harald

    SvarSlett