tirsdag 22. juni 2010

Hordaland, du kom sent, men du kom godt - Dag 43

Joda, vi passerte Bergen i morgen timene etter det vanlige morgen opplegget. Skylaget var grått, men det var atter behagelig i tørrdraktene så vi finer jo alltids noe positivt. Bergen så vi bare på og forlot fortere enn Steinar Nilsen gjorde.

Passerte under Askøybrua og allerde da skjønte vi att om det hadde vært vanskelig med teltplasser i går kom det til å bli enda verre idag. Og stedet vi tok lunsj nummer en var en rullesteinsvik med søppel, ett styrhus og en svær livredningsbåt. Vakkert med andre ord. Men maten ble fortært og vi satte videre.

Og det raste virkleig avgårde. Vi lå enkelt i ni km/t og tok vi i kom vi opp i eleve. Gode deilige medstrømmen som hjalp oss gitt. Padlet etterhvert med Sotra på vår styrbord side og vi fikk snart følelsen av at vi igjen drev med havpadling. Eller i hvert fall luktet vi havet i perioder. Men leirplassene gjemte seg unna. Det samme gjorde lunsjplassene også. Det eneste som ikke gjemte seg var hyttene til disse hordalendingene. Eller landstedene dems. Herregud, vi har begge padlet oppover sørlandskysten noen ganger og trodde vi hadde sett det meste av det meste når det gjaldt store hytter. Men de blir for aneks å regne når man padler her. HERREGUD. Forskjellen er at disse palassene ikke tar noen sandstrender eller potensielle leirplasser, for her er alt steilt og bratt.

Vi lunsjet til slutt litt sønnafor Klokkarvik. Satte over KOrsfjorden og begynte tidlig å se oss om etter teltplasser. Men de uteble. Og som vi harselerte med Hordaland. Her er noen klipp: Vi har passert holmer som er så tett bevokste av trær at det sannsynligvis befinner seg uoppdagede stammer med Hordalendinger der. Sogn og Fjordane blir som ett sanddekt Danmark i forhold til Hordaland. Man burde invitere Hordalendinger til opplevelses sommer på østlandet der de kan klippe plen, gå barbeint og kjenne gress kile mellom tærne. Og flere var det.

Vi passerte etterhvert ei holme som het Store Flatholmen og holmen var den flateste vi kunne observere. Vi måtte inn for å tømme vannet og så i samme omgang etter en leirplass. Men vi lo oss i hjel. Mulig den var flatere enn de andre holmene, men det var jo ikke mulig å få opp teltet i ei myr. Så vi måtte padle videre og vi så for oss i hvert fall en time til i kajakken, og klokken var allerede rukket å passere fem og vi hadde padlet 49 kilometer.

Så vi padlet videre på vår jakt etter noe som kunne kalles ett leirsted. Store forhåpninger hadde vi ikke, så da pappa kom inn i ett sted som het Busepollen og plutselig satte i ett stort brøl trodde jeg han tullet. Men neida. For hva åpenbarte seg? Joda, Hordalands eneste strand og Hordalands lekreste leirplass. Vi var så glade så glade. Så vi i land og teltet opp og plutselig skinte solen også og alt var bra. Hordaland, vi har disset deg fælt idag, men vit at vi setter pris på deg og dine bratte holmer og takker for at vi er så heldige at vi får padle igjennom deg.

Kilometertelleren endte på 53 kilometer idag og vi synes vi er riktig så spreke for tiden. Vi ligger på vest siden av Huftarøy. Skal du ta deg en padletur i området så sjekk ut spotfinder siden til høyre og merk deg denne plassen.
Slik ser det vi har sett av Hordaland ut.Men så blid og gla blir en kajakkpadler i Hordaland når han finner ett lekkert sted.
Fattern ordnet bål og livet i Hordaland var godt.

3 kommentarer:

 1. Jo da Hordaland er ikke særlig utrustet med sandstrender, men bare vent til dere kommer til Roraland. Jæren har syv mil med sandstrand, men utenfor ligger Jærens rev, og den er det ikke skuddpremie på. God tur videre. Hilsen Svein

  SvarSlett
 2. Hei gutter!

  Ser virkelig ut som dere koser dere på tur! Har fulgt med hele veien fra start i Tromsø og det er artig å lese igjennom alle dagsrapportene fra turen!
  Imponerende tempo dere holder nå!!!
  Kos dere videre. ;)

  SvarSlett
 3. Hallo igjen.
  Fulgte dere lenge i kikkerten i går når dere padlet langs Askøylandet:-)Sendte dere en melding mandag om gode valg for turen sydover til forbi Bømlo, registrerte at den var kommet på nett, men tre timer senere var den vekk???Ønsker dere fortsatt god tur videre.
  Hilsen Atle Sundal

  SvarSlett