søndag 27. juni 2010

Jæren i ett jafs - Dag 48

Joda, alle menneskene som vi så på Rott igår var der fordi det var Rottdagen. Og de som ikke dro de valgte å bringe festlighetene over i "dagen etter rottdagen". Så vi prøvde å sovne til Hellbilis og Mods i bakgrunn, festutrop og mye annet. Samt at det var 22 grader i teltet, vinden rusket i teltduken og forholdene lå absolutt ikke til rette for en tidlig nattssøvn.

Så vi var meget trøtte da klokken pep i tre tiden. Pappa svarte bare at det var alt for mørkt til å stå opp, så jeg ga han tretti minutter til som vi begge utnyttet til litt seriøs dyp søvn. Men halv fire var det ingen bønn. Opp og hopp. Og kvart på seks var vi i båtene. Rundet vestspissen av Rott og satte kursen mot Feisteinfyr. Derfra videre rett mot Jærens Rev. Og hvilken dag det skulle bli. Havet bare roet seg og roet seg for hvert padletak vi tok. Etter tre og en halv time rundet vi Jærens rev og surfet elegant inn på stranden for lunsj nummer en, eller frokost nummer to om du vil.

Solen skinte og vinden ble mer og mer fraværende. Jeg padler forsatt i tørrdrakta mi, og det er helt perfekt i kajakken, men blir litt klamt på land. Men når solen varmer så klager ingen.

Etter sjøsetting var kursvalget enkelt. Følg stranda sørover. Så det gjorde vi. Passerte Obrestadfyr, der min søster holdt på å bli blåst på havet under en sykkeltur for snart tretti år siden og vi passerte stedet jeg ble blåst av sykkelen på samme turen. Så du kan si forholdene hadde forandret seg på disse årene. For som sagt, for hvert padletak ble havet blanker eog blankere.

Vi kom til en molo ved Madland og svingte inn der og tok til takke med en litt dårlig landingsplass, men ett flott bord å spise ved ble erstatningen. Mange folk, både turiste rog lokale hadde funnet veien ut i solen og alle satt der med ett smil om munnen mens kroppene våre ble litt mer sommerfrikse.

Vi hadde nå padlet 42 kilometer og hadde siste økta igjen. Og kursen var den samme, landskapet også. Men for ett landskap også da- Har alltid likt Jæren fra bil, nå også fra kajakk.

Vi passerte Sirevåg langt der inne og kom inn i området kalt Fjordane. Her ble etter hvert en leirplass observert og vi satte opp teltet to ganger idag fordi vi fant ut at det er meldt dårlige vær og feil vindretning i morgen. Vi endte opp med 62 kilometer idag, og det synes vi var nok. Vi hadde faktisk en lunsj nummer tre i kajakkene i det vi passerte Sirevåg. Når vi gled inn på stranden hadde vi vært underveis i over tolv timer, ti av timene var i kajakken.

Solen har altså skint i hele dag og det ser ut til at det skal være sånn at en solskinnsdag blir belønnet med en regnværsdag. Så det blir spennende å se hvor morgendagen bringer oss.Så gla blir pappa når solen skinner og vi er på Jærens rev og tar lunsj.Ikke helt misfornøyd jeg heller.Umulig å få det bedre.Sjeldent speiler vel båter seg så godt som idag.
joda....

2 kommentarer:

  1. Etter bloggen å dømme må dette ha vært en fabelaktig fin dag,og bildene er så vakre !Dere får med dere alle kontrastene, takk for at dere deler så mye med oss andre :0)Kjempegøy å følge dere på turen, alt godt ønskes for ferden videre !

    SvarSlett
  2. Så sant dere ikke skjærer rett mot Lista fyr så må dere padle gjennom kanalen på Hidra og ta en pause på Jøllestø på Listalandet

    SvarSlett