fredag 4. juni 2010

Hallingsdal, Guldbrandsdal og BØLGEDAL - Dag 25

Og gjett hvilken av disse dalene vi liker oss i? Riktig bølgedalene. Og de fikk vi virkelig stifte bekjentskap med idag.

Vi hadde bestemt oss for å stå opp klokken 03.00 og gjøre ett forsøk ute i havet. Hvis det bare var tull skulle vi snu og dra inn til Dragseid. Klokken tre på natten er som dere alle sikkert er klar over veldig veldig tidlig. Så etter å ha skrudd av vekkeklokken håpet jeg pappa ville sove litt lengre. Noe han bare ville i tyve minutter. Da var det opp og stå, og vi var i kajakkene klokken 05.30. Ny rekord. Vinden var løyet noe og vi hadde mer enn godt håp for en tur rundt Buholmråsa og Sør-Trønderlag.

Og det var her ute vi møtte vår favoritt dal. Også så mange av dem vi møtte da. Også så store de var blitt da. Vi fikk dem midt i mot og nok engang var føttene våre tidvis høyt over vannet. Havdønningene kom veltende mot oss og vi lo og koste oss. I perioder var både fyr, Trønderlag og Norge helt borte, da var vi nede i dalen. Så krabbet vi oss opp til dal toppen og så det meste igjen. Vi så opp og ned på hverandre annen hver gang og av og til var vi skilt fra hverandre av flere tonn vann. Det sprutet og bruste. Vi ropte til hverandre og og vi smilte til hverandre. Begge følte at dette mestret vi mer enn godt nok. Vi kjørte sikk sakk mellom områder hvor bølgene brøyt og vi var virkelig små der vi koste oss fremover. Etter hvert roet både havet og vinden seg og vi kom inn til Buholmråsa fyr. Der tok vi peiling over neste fjord og satte over.

Etter tre timer kom vi til Fårøya utenfor Sandvikberget. Da var 17 kilometer padlet og tre brødskiver forsvant som smågodt på en kino forestilling - fort. Men herregud som vi frøys. Dette var første dagen da også pappa følte seg kald. Vi satt der og skalv og gledet oss til å sette oss ned i kjakkaene og få padlet oss varme igjen. Så ut fra Fårøya bar det mens kropsstemepraturen kom seg over femogtredve grader.

Vi forsatte å padle i vind og regn, mens bølgene var nå små men flere. Men videre kom vi og kornlunsjen ble fortært på Eian. Her hadde vi en hygelig passiar med en tysk famile. Det morsomme var at de bare var på ferie her i Norge men snakket så goidt norsk at jeg trodde de hadde bodd her i flere år. Et hyggelig møte. Nu hadde vi padlet ca 35 kilometer.

Nå kom også sola frem og vi kunne kose oss mens vi padlet videre mot dagens mål. Men før det tok vi lunsj nummer tre i form av rett i koppen og noen never med sjokolade mix. Vi fant da også ut at vi nesten var ved dagens mål og vi klarte å finne ut hvor vi skulle padle videre. Vi rundet rundt nordvest siden av Stokkøya og kom oss inn til stranda som så mange hadde tipset oss om. Her var det lang strand og strandbar. Totalt har vi padlet 58 kilometer idag. KLokken var 18.20 og vi hadde vært på tur i tretten timer.

Vi fikk opp telt og lagde oss fiskekaker med poteter og gulrøtter før vi pakket det vi hadde av elektriske dippedupper som trengte lading og gikk på bar. Etter at vi hadde rigget opp minipc, GPS, to kamerarer og en mobil på lading var det en som satt der som sa litt lakonisk," dere så jo ut som noen skikkelige Lars Monsen fyrer, men når er jo bodet fylt opp av dippe dupper"

Vi er nå nede i hver vår andre enhet og rundt oss sitter flere selskaper som skal kose seg med reker, blåskjell og uer. Men ingen av de rettene som blir sisket opp kan måle seg mot det vi to serverte og slukte i teltet noen timer før.

Og der kom sannelig eieren av stedet og ga oss ett brød :-)Papsen har bare bitte bitte gran igjen av tannbørsten sin etter ett lite uhell.Roligere farvann inne ved fyret.Pappa i vakkert solskimmer på vei til lunsjnummer tre.
To posrsjoner korn gjør susen og vi suser av gårde videre. Kornblandingene er helt vanlig konvensjonelle kornblandinger.

2 kommentarer:

  1. 20 grader på Sørlandet. Dere padler i riktig retning, og nå blir det vel kjentfolk på alle nes?

    SvarSlett
  2. Huff, gutter, dere må ta det forsiktig med alle disse bølgene. Husk, Mangus, du har jo aldri lært eskimorulle!

    SvarSlett