tirsdag 1. juni 2010

Sommel og rør i Rørvik...men akk for en fin dag - Dag 22

Nu skulle dere sett oss nå dere. Vi er gode og mette på wokk med spanske kjøttbullar, grønsaker og nudler, solen har skint i halve dag og vind og bølger har atter nensomt bestrøket våre rygger. Vi har dratt fra Rørvik og endt opp midt ute i Folda på øya Steinan. Der står det ei åpen hytte som vi har ordnet oss inn i. Pappa leste om plassen i en av bøkene han leste om noen som hadde rodd fra Nordkapp til Lindesnes, og har siden hatt lyst til å svinge innom. Og når vi røret bort halve dagen i Rørvik, passet det med kun 24 kilometer idag.

Men dagen har jo ikke bare vært padling og wokk spising, vi har også stiftet bekjentskap med damene i posten på Coop i Rørvik. Og de damene var hyggelige de, den ene mannen også for den saks skyld. For pappa sin forsendelse var ikke kommet. Vi fikk greie på at det pågår en transport streik i landet som også har fått litt konsekvenser for oss. Så vi måtte ordne med videresending av pakken til pappa som tidligst er i Rørvik i morgen, mest sannsynlig ikke før på torsdag. Men damene, og den ene herren, var godheta sjølv og smilte og ordnet opp og lovte å sende pakken til Hitra.

Så dit kommer en tørrdrakt til pappa og en tørrdrakt til meg. Hvis dere skulle ønske å sende oss noe, så sende det til Poste Restante, Magnus/Laurence Østlie, Post i Butikk Hitra, 7239 HITRA. Vi vet det er sjokolader i butikkene, men ikke nok.......

Men padlingen idag ja. Vi dro fra campingen på Rørvik klokken to og da begynte sola og skinne på alvor. Vinden og ikke minst strømmen dyttet oss i masse fart ut sundet mellom Marøya og Nærøya. Så forsatte vind og bølger og føre oss på yttersiden av Storøya. Der "kornet" vi i det vi valgte å kalle "Lunvika", før vi satte over de siste seks kilometerne som gikk unna på 45 minutter.

Og kom altså frem til Steinan. Tok huset i øyesyn og fylte det med våre ting. Dette er ett sted vi kan anbefalle alle som padler eller småbåter seg forbi å ta turen innom.

Ellers kan jeg nevne at det nye spruttrekket har gjort min tilværelse i kajakken mye bedre. Gore-tex spruttrekk er altså ikke å anbefalle....Kornlunsjen ble tatt på ett av Nord-Trønderlag sine vindstille steder idag.Å bo på en øde øy.....(alle gamle KOLONister kjenner den sangen)

4 kommentarer:

 1. Aldeles glimrende moro å lese om denne turen. Har vært innom stadig vekk og lest meg opp siden før turen startet og det virker som om turen svarer til forventningene. Skikkelig sprekt av dere og misunnelsesverdig. Gjennomførte endel av turen med motorbåt for to år siden - fra Åndalsnes til Harstad og tilbake - i løpet av tre sommeruker. Selv om det ikke er sammenliknbart kan dere jo titte innom på http://blodfersk.blogspot.com. Takk for en flott blogg!

  SvarSlett
 2. Et tips - hvis dere padler Trondheimsleia ligger det et fantastisk overnattingssted med fine teltmuligheter på Magerøya sør av Hitra. Her er det et flott vertskap som vi opplevde i 2008. De har egen Facebook-side på http://nb-no.facebook.com/pages/Hellandsjoen-Norway/Mageroya-Gjestgiveri/120696831284750?v=wall

  SvarSlett
 3. Nå er dere rett innenfor stedet jeg som 10-åring lærte hvor var - Nordøyan. Det var i grunnene øst for Nordøyan at hurtigruteskipet "St. Svitun" forliste 21. okt.1962. 41 personer omkom i forliset. For oss var hurtigruta symbolet på trygghet til sjøss - den tryggheten slo sprekker.... Årsaken til forliset var (antatt) misforståelser med kompaskursene de styrte etter. Dere har i dag bedre navigasjonsutstyr i kajakkene enn det hurtigruta hadde den gang!!!!
  God tur videre.
  Inge

  SvarSlett
 4. Hei Laurence og Magnus!!
  Leste i Tønsbergs Blad at dere "gledet" dere til småbåttrafikken på Sørlandet. Vel, tåler dere bølgeskvulp fra en 21 fots tresnekke som gjør 3 - 4 mils fart, vil vi gjerne si hei når dere drar forbi.
  Vi er på hytta i Høvåg, Laurence, og kjempeartig om vi hører fra dere når dere drar fra Kristiansand og padler Blindleia mot Lillesand. et godt måltid mat og en dusj er en selvfølge.
  Klem fra Ellen og Einar (90 50 98 47)

  SvarSlett